مهندسی سازه بخشی از مهندسی عمران و مهندسی هوافضاست. در مهندسی عمران، مهندسی سازه درمورد ساختارهای انتقال بار از اجزاء یک ساختمان یا بنا به محل تکیه‌گاهی آن مانند پی سازه صحبت می‌کند. مهندسی سازه گرایشی از مهندسی است که با طراحی سیستم‌های سازه‌ای به هدف تأمین باربری و ایجاد مقاومت در برابر نیروهای گوناگون وارد بر سازه سروکار دارد. مهندسی سازه عمدتاً با طراحی ساختمان‌ها و سازه‌های غیر ساختمانی سر و کار دارد و همچنین نقشی ضروری را در طراحی ماشین آلات، به‌خصوص در مواقعی که یکپارچگی سازه‌ای بر ایمنی و اطمینان‌پذیری ماشین تأثیر دارد، بازی می‌کند. طراحی بسیاری از ساخته‌های دست بشر، از مبلمان تا تجهیزات پزشکی، از خودرو و . نیاز به حضور مهندس سازه دارد.

تاریخچه مهندسی سازه

تاریخچه مهندسی سازه با آغاز یک جا نشینی بشر آغاز شد. اولین تاریخچه مدون مهندسی سازه با ساخت اهرام پله‌ای در مصر توسط آمون هوتپ (اولین مهندسی که با نام شناخته می‌شود) بازمی‌گردد. در این دوره می‌توان از سازه‌های عظیمی چون اهرام مصر، زیگورات چغازنبیل و پارسه (تخت جمشید) در ایران نام برد.

 

ساختار مهندسی سازه

اگر مهندسی سازه را متشکل از دو بخش تحلیل و طراحی بدانیم، تئوری الاستیسیته سرسلسله‌ی روابط تحلیلی و مرجع بخش طراحی استانداردها و قضاوت‌های مهندسی است. درتئوری الاستیسیته از جبر تانسورها استفاده می‌شود و با استفاده از قانون هوک، دستگاه معادلات دیفرانسیل جزئی تعادل و سازگاری تشکیل می‌شوند. مشهورترین روش حل عددی این دستگاه معادلات، روشی است به نام اجزا محدود.

 

یک مهندس سازه باید در هنگام طراحی سازه به دو مساله توجه کند: مساله‌ی اول بررسی مقاومت سازه در برابر بارهای وارد بر سازه است که شامل بارهای زنده، بار باد، برف، انسان، اشیا و بار مرده و بار زمین لرزه و. است که با طراحی سیستم باربر ومحاسبه و کنترل مقاومت کافی اعضای سازه در برابر این بارها انجام می‌شود. مساله‌ی دوم بررسی کارایی سازه است. یعنی سازه باید فاقد مواردی مانند لرزش و تغییر شکل‌های خارج از حد مجاز آیین‌نامه باشد. زیرا این موارد در کاربری سازه مشکل‌زا هستند و باعث مشکلی مانند ایجاد ترس در کاربران سازه یا مواردی مانند ترک خوردن دیوارها و نازک کاری‌ها می‌شوند.

 

سازه‌های مهندسی سازه

از سازه‌های مهمی که طراحی آنها برعهده‌ی مهندسین سازه است می‌توان به پل، سد، پی، سازه‌های دریایی، خطوط لوله، نیروگاه، دیوارهای حائل و سازه‌های نگهبان، راه، تونل و آبرو اشاره کرد.

 

منبع: ویکی‌پدیا

معرفی رشته مهندسی سازه

سازه ,مهندسی ,طراحی ,سازه‌های ,  ,بار ,مهندسی سازه ,است که ,که با ,با طراحی ,سازه است

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پایگاه ویژه رزمی شهید کارگربرزی تاریخ پنهان چکیده چو تخته پاره بر موج ... آستان مقدس امامزاده عبدالله موسی الکاظم(ع) دبستان حضرت رقیه (س) خوی جویابیست ketabkam-ir.blog.ir پرشین ماینر ava-beauty